Χαλβας σιμιγδαλενιος

[portfolio_slideshow id=28] Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι ( 1 ποτήρι χοντρό – 1 ποτήρι ψιλό ή 2 χοντρό )
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
φλούδες λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
1 κ.γ. κανέλα σκόνη ( προαιρετικά , εγώ δεν το βάζω σχεδόν ποτέ για να μην σκουρύνει πολύ )

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τις φλούδες λεμονιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε πολύ καλά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει. ( Προσοχή :αν δεν έχουμε χαμηλή φωτιά μπορεί να μας καεί το σιμιγδάλι . )
Ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Με προσοχή γατί κοχλάζει, πιτσιλάει και καίει πολύ ! ! !
Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και από την κουτάλα !
Αποσύρουμε τότε την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και πάνω από την πετσέτα τοποθετούμε το καπάκι της κατσαρόλας.
Αφήνουμε 15 με 20 λεπτά σκεπασμένη έτσι την κατσαρόλα και μετά αδειάζουμε τον χαλβά σε φόρμα, αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα.
Στολίζουμε αν θέλουμε με κανέλα, ή κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα

*Μπορούμε λίγο πριν προσθέσουμε το σιρόπι να προσθέσουμε αμύγδαλα ή κουκουνάρια ή σταφίδες ή …….

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply