Οι διπλές είναι το γλυκό που έκανε η γιαγιά μας πριν την Πρωτοχρονιά και σε μεγάλες γιορτές. Η σπιτική συνταγή για δίπλες είναι εύκολή και η γεύση φοβερή.
Υλικά:
• 5 αυγά
• 1 σφηνάκι κονιάκ
• 2 βανίλιες
• αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( όσο πάρει , λιγότερο από κιλό )
Για το σιρόπι:
• Μέλι
• Τριμμένα καρύδια
• Ζάχαρη άχνη
• Κανέλλα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά λίγο με το χέρι, ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε έως ότου γίνει η ζύμη σφιχτή και ομοιόμορφη και να μη κολλάει στα χεριά μας. Άμα κολλάει βουτάμε τα χέρια μέσα σε λιωμένο βούτυρο και το ξαναζυμώνουμε.
Αφήνουμε τέλος τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου αφού τη σκεπάσουμε με ένα πιάτο.
Ανοίγουμε λεπτά φύλλα, τα κόβουμε σε διάφορα σχέδια και τις ψήνουμε στην κατσαρόλα με αρκετό λάδι.
Στο τέλος, ρίχνουμε μέλι μαζί με ζάχαρη άχνη, κανέλλα και τριμμένα καρύδια.
( Συνταγή της προγιαγιάς μου )
Tags: αλεύρι, αυγό, βανίλια, ζάχαρη άχνη, κανέλα, καρύδι, κονιάκ, μέλι
Trackback από την ιστοσελίδα σας.