![Γαύρος με ξύδι και σκόρδο](http://www.spitikessyntages.gr/wp-content/uploads/2015/05/gauros_skordo_xudi-640x320.jpg)
Ετοιμάζουμε γαύρο με ξύδι και σκόρδο. Η συνταγή για αυτόν τον υπέροχο ουζομεζέ, μας έρχεται από τα Τριζόνια Φωκίδας.
Υλικά:
1 κιλό φρέσκος γαύρος λίγο μεγάλος
αλάτι
ξύδι
σκόρδο ψιλοκομμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
λαδάκι
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα ψάρια.
Βγάζουμε το κεφάλι, τα ανοίγουμε στην μέση και βγάζουμε το κόκκαλο ολόκληρο.
Σε ένα τάπερ ή βαθιά πιατέλα βάζουμε μια στρώση ψαριών και προσθέτουμε αλάτι και ξίδι.
Συνεχίζουμε έτσι δημιουργώντας στρώσεις ψαριών και προσθέτοντας αλάτι και ξύδι έως ότου τελειώσουν τα ψάρια. Τα αφήνουμε για 24 ώρες.
Μετά το πέρας του 24ώρου, σε ένα καθαρό τάπερ ή γυάλινο σκεύος με καπάκι τοποθετούμε μια στρώση ψαριών, (αφού τα τινάξουμε απλά από το αλάτι και το ξύδι) λίγο μαϊντανό, λίγο σκόρδο και λίγο λάδι.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία έως ότου τελειώσουν τα ψάρια.
Τότε, στην τελευταία δηλαδή στρώση, αφού προσθέτουμε το μαϊντανό και το σκορδάκι, καλύπτουμε με λάδι να σκεπαστούν καλά τα ψάρια.
Τα σκεπάζουμε με το καπάκι και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
• Το πόσο σκόρδο και πόσο μαϊντανό θα χρησιμοποιήσετε μπορείτε να το προσαρμόσετε στα γούστα σας.
• Διατηρείται στο ψυγείο και μήνα , ίσως και περισσότερο
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες της συνταγής στη σελίδα μας στο Facebook
Tags: γαύρος, ελαιόλαδο, μαϊντανό, σκόρδο
Trackback από την ιστοσελίδα σας.