Τα κανελόνια είναι το τέλειο ζυμαρικό για να αυτοσχεδιάσεις με την γέμιση που θα τα συνοδεύσει. Σε αυτήν την σπιτική μας συνταγή, τα κανελόνια μας τα συνδυάζουμε με το κοτόπουλο.
Υλικά για την γέμιση:
• 1 πακέτο κανελόνια
• 3 στήθη κοτόπουλο βρασμένα και ψιλοκομμένα
• 1 μικρή κρέμα γάλακτος
• 400 – 500 gr γκούντα χοντροκομμένο
Υλικά για την σάλτσα:
• 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
• 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 3 – 4 ποτήρια γάλα
• 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Κέτσαπ ή οποιαδήποτε άλλη κόκκινη σάλτσα
• 2 φλιτζάνια γκούντα ή ρεγγάτο
Εκτέλεση:
Για τη γέμιση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, το τυρί και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε ένα- ένα τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ πολύ σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο.
Για την σάλτσα:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει, ρίχνουμε το γάλα ώσπου να γίνει μια μπεσαμέλ αρκετά αραιή.
Με αυτήν περιχύνουμε τα κανελόνια έως ότου καλυφθούν, περιχύνουμε και την κρέμα γάλακτος και τέλος ρίχνουμε το ένα φλιτζάνι τυρί, βάζουμε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40΄.
Στην συνέχεια, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε το δεύτερο φλιτζάνι τυρί και ψήνουμε για άλλα 10΄ – 20΄ έως ότου πάρουν χρώμα.
Πριν τα σερβίρουμε ρίχνουμε πάνω από κάθε κανελόνι μία κουταλιά σάλτσα.
Tags: αλεύρι, βούτυρο, γάλα, γκούντα, κέτσαπ, κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος, μακαρόνια
Trackback από την ιστοσελίδα σας.