
Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα σπιτικό κέικ. Αν θέλουμε προσθέτουμε στην συνταγή κουβερτούρα ή λίγο πορτοκάλι για πιο έντονη γεύση.
250gr lurpak (καλό θα ήταν να βρίσκεται εκτός ψυγείου ½ με 1 ώρα)
2 φλ. ζάχαρη (400 – 450 gr)
1 φαρίνα
4 αυγά
300ml γάλα (1½ φλ.)
2 βανίλιες
Μια κουβερτούρα σε κομμάτια (αν θέλετε)
ξύσμα από ένα πορτοκάλι (αν θέλετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, ρίχνουμε τμηματικά την ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3΄και στην συνέχεια προσθέτουμε διαδοχικά τη φαρίνα, το γάλα και την βανίλια ανακατεύοντας ελαφριά.
Αν θέλουμε να βάλουμε κουβερτούρα ή το ξύσμα πορτοκαλιού, σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα κομμάτια στο μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μεγάλη φόρμα.
Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Tags: αυγό, βανίλια, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, κουβερτούρα, πορτοκάλι, φαρίνα
Trackback από την ιστοσελίδα σας.