Πανεύκολη συνταγή για γεμάτο αρώματα λικέρ Φράουλας.
Υλικά:
• 2 κιλά φράουλες
• 750-1000 γρ. ζάχαρη (αν οι φράουλες είναι πολύ γλυκές δεν χρειάζεται να βάλετε ολόκληρο το κιλό)
• 1000 ml βότκα (ή κονιάκ)
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτσανάκι προσεκτικά και πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες χωρίς να τις κόψουμε.
Τις τοποθετούμε ολόκληρες σε ένα γυάλινο βάζο εναλλάξ με την ζάχαρη και προσθέτουμε την βότκα.
Κλείνουμε καλά το βάζο και το τοποθετούμε στο ψυγείου για 3 μέρες .
Φροντίζουμε 2 φορές την ημέρα να ανακινούμε το βάζο ώστε να βοηθήσουμε την ζάχαρη να λιώσει.
Μετά το πέρας των τριών ημερών αφαιρούμε τις φράουλες και στραγγίξουμε το λικέρ είτε μέσα από σουρωτήρι και φίλτρο καφέ είτε με τουλπάνι είτε με τριπλό τούλι.
Τοποθετούμε το λικέρ μας σε μπουκάλια που κλείνουν καλά και είτε το τοποθετούμε στο ψυγείο είτε σε δροσερό μέρος, αν και παγωμένο είναι ομολογουμένως πολύ καλύτερο.
• Αν οι φράουλες είναι ώριμες δεν μας πειράζει.
• Αν χρησιμοποιήσουμε κονιάκ αφήνουμε το λικεράκι 1 – 2 μέρες παραπάνω στο ψυγείο πριν βγάλουμε τις φράουλες ώστε να έχουμε καλύτερο χρωματικό αποτέλεσμα (μην το παρακάνουμε όμως γιατί μπορεί ωα ξινίσουν οι φράουλες μας).
• Αν θέλουμε μπορούμε να κόψουμε τις φράουλες στα δύο για να βοηθήσουμε την ζάχαρη να λιώσει πιο γρήγορα (πιθανόν να χρειαστούν μόνο 2 μέρες)
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες της συνταγής στη σελίδα μας στο Facebook
Tags: βότκα, ζάχαρη, κονιάκ, φράουλα
Trackback από την ιστοσελίδα σας.