Δροσερή, εύκολη και πολύ νόστιμη μακαρονοσαλάτα.
Υλικά:
• 500 γρ ζυμαρικά της αρεσκείας σας (βίδες , φιογκάκια (φαρφάλες), πένες, κτλ)
• 150γρ γαλοπούλα ψιλοκομμένη
• 10 φετες του τοστ τυρί γκούντα (ή ότι άλλο τυρί έχετε στο ψυγείο) κομμένο σε κομματάκια
• 1 συσκευασία τυρί σε κρέμα
• αλάτι
• πιπέρι
• 2- 3 κουταλιες μαγιονέζα
Εκτέλεση:
Bράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με αρκετό νερό με αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας λάδι για 10-15 λεπτά (σύμφωνα με τις οδηγίες και ανάλογα με το είδος των ζυμαρικών)
Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και ξεπλένουμε τα μακαρόνια με κρύο νερό.
Αφήνουμε τα μακαρόνια για λίγο να κρυώσουν αλλά πριν «παγώσουν» τελείως προσθέτουμε το τυρί σε κρέμα και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
Κόβουμε την γαλοπούλα και το γκούντα και τα βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα, προσθέτουμε και τα παγωμένα πλέον μακαρόνια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, προσθέτουμε από πάνω έλα λεπτό στρώμα μαγιονέζας και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να ενωθούν οι γεύσεις.
Διατηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 μέρες.
TIPS:
Μπορούμε να προσθέσουμε οτιδήποτε μας αρέσει και υπάρχει στο ψυγείο όπως : καλαμπόκι , πιπεριές , ντοματίνια , αγγούρι !!!
Tags: γαλοπούλα, γκούντα, μαγιονέζα, μακαρόνια
Trackback από την ιστοσελίδα σας.