Απλή, κλασσική και πολύ νόστιμη συνταγή, ειδικά για αρχαρίους. Μαγειρεύουμε πατάτες με αυγά.
Υλικά:
• 3-4 πατάτες
• 3 αυγά
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
• 300 γρ φέτα πικάντικη
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε (όπως τις προτιμάμε για τηγανιτές)
Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι βάζουμε άφθονο λάδι να κάψει και ρίχνουμε τις πατάτες. Μόλις είναι έτοιμες, τις βάζουμε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.
Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά αφού προσθέσουμε λίγο αλατοπίπερο και σε ένα άλλο πιάτο θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τη φέτα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε τις πατάτες και από πάνω τα αυγά και ανακατεύουμε ώσπου να ψηθεί το αυγό, τότε προσθέτουμε την φέτα, ανακατεύουμε λίγο να ψιλολιώσει και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό αφού του προσθέσουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
TIP
• Αν θέλουμε, τηγανίζουμε λίγο λουκάνικο μετά τις πατάτες και συνεχίζουμε την συνταγή όπως περιγράψαμε και απλά στο τέλος μαζί με τις πατάτες και τα αυγά προσθέτουμε και τα λουκάνικα.
• Αν δεν μας ενθουσιάζει η ιδέα της φέτας μπορούμε να την παραλείψουμε.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες της συνταγής στη σελίδα μας στο Facebook
Tags: αυγό, ελαιόλαδο, πατάτα, φέτα
Trackback από την ιστοσελίδα σας.