Οι πατάτες με τη φλούδα στο φούρνο μας δίνουν μια νόστιμη και πιο υγιεινή εναλλακτική για όλους όσους τους αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες.
Υλικά:
• 6-7 πατάτες με τη φλούδα τους
• 1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις πατάτες να φύγουν τα πολλά χώματα και τις τρίβουμε ή με ένα βουρτσάκι ή με τη βοήθεια ενός συρμάτινου σφουγγαριού για να καθαρίσουν καλά.
Τις ξεπλένουμε πολύ καλά, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις ρίχνουμε σ’ ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε τις πατάτες σε μια σειρά.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου πάνω – κάτω για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Καλό είναι να τις ανακατέψουμε μια-δυο φορές με μια ξύλινη κουτάλα!
Tags: ελαιόλαδο, πάπρικα, πατάτα, ρίγανη
Trackback από την ιστοσελίδα σας.