
Το σπετσοφάι θεωρείται παραδοσιακό Πηλιορείτικο πιάτο. Το χωριάτικό λουκάνικο κυριαρχεί στο συγκεκριμένο φαγητό και είναι φοβερός κρασομεζές. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε σε 30′.
Υλικά (Για 4 άτομα):
• 2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα κομμένα ροδέλες (ή 3 μικρά )
• ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 4 σκελίδες σκόρδο
• 2 πιπεριές πράσινες χονδροκομμένες
• 2 πιπεριές κόκκινες χονδροκομμένες
• 3 ντομάτες τριμμένες ( ή ένα κουτί σάλτσα ντομάτας )
• 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
• 1 κ.γ πάπρικα
• 1 κ.γ. μπούκοβο
• αλάτι, πιπέρι
• λίγο κανέλα
• λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
1. Τηγανίζουμε ελαφριά τα λουκάνικα και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.
2. Σωτάρουμε στο ίδιο τηγάνι τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές.
3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί.
4. Προσθέτουμε την ντομάτα , όλα τα μπαχαρικά και την ζάχαρη.
5. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλά φωτιά για 10′.
6. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και αφήνουμε να βράσει για 15΄ με 20΄.
7. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Tags: ελαιόλαδο, ζάχαρη, κανέλα, κρασί, κρεμμύδι, λουκάνικο, μπούκοβο, ντομάτα, πάπρικα, πιπεριά, σκόρδο
Trackback από την ιστοσελίδα σας.