Εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε μόνοι μας υπέροχη σπιτική πίτσα.
Υλικά (για 2 ταψιά φουρνου):
1 κιλό αλευρι σταρένιο
1 φακελάκι μαγιά
1 φλιτζανάκι ελαιολαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
αλάτι
Xλιαρό νερό (όσο χρειαστεί για τη ζύμη)
Ζαμπόν ή γαλοπούλα
Λίγο μπέικον
Τυρί γκούντα ή κασέρι (ή και τα δύο μαζί ανακατεμένα)
2 ντομάτες τριμμέννες ή σε ροδέλες
Λίγο ρίγανη
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε λεκανάκι το αλευρι ,ανοίγουμε μια τρυπούλα στην μέση και ρίχνουμε την μαγιά, το λάδι, το γάλα, λίγο αλάτι και σταδιακά ρίχνουμε το νερό (όσο χρειαστεί για ναγίνει μια μαλακή ζύμη και όχι σφιχτή). Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας, βάζουμε λίγο βιτάμ στα χέρια μας και ζυμώνουμε.
Την αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα να ανέβει.
Αλείφουμε το ταψί με αρκετό βιτάμ, χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη και το ένα το ανοίγουμε με τα χέρια πάνω στο ταψί ώσπου να το σκεπάσει όλο.
Αν όταν την ανοίγουμε μας κολλάει η ζύμη στο χέρι, αλείφουμε ξανά το χέρι μας με λίγο βιτάμ.
Κόβουμε ακανόνιστα με το χέρι τα αλλάντικά μας και ΄στρώνουμε΄ το ζυμάρι μας να καλυφθεί.
Καλύπτουμε από πάνω με χοντροτριμμένο τυρί και τελειώνουμε τρίβοντας την ντομάτα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Προσθέτουμε λίγη ρίγανη και πιπεράκι.
TIPS:
• Αν θέλουμε αντί για τριφτή ντομάτα μπορούμε να βάλουμε ροδέλες.
• Αντί για κίτρινα τυριά μπορούμε να προσθέσουμε πάνω από τα αλλαντικά, την τριμμένη ντομάτα και μετά να βάλουμε φέτα κομμένη με τα χέρια μας σε κομμάτια από πάνω, αλατάκι–πιπεράκι και ριγανι.
Tags: αλεύρι, γάλα, γαλοπούλα, γκούντα, ελαιόλαδο, ζαμπόν, κασέρι, μαγιά, μπέικον, ντομάτα, ρίγανη
Trackback από την ιστοσελίδα σας.