Μαγειρεύουμε σπιτικά τρουφάκια με σοκολάτα και φιστίκι Αιγίνης. Εύκολη συνταγή με πολύ ωραία γεύση.
Υλικά:
200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 ζαχαρούχο γάλα
100 γραμμ. μαργαρίνη
4 κ. σ. κακάο
1 φλ. τσαγιού φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο (να φαίνεται όταν το κόβουμε, να μην είναι πούδρα)
1 πακέτο μπισκότα ( βουτύρου ή πτι – μπερ)
Μισό σφηνάκι λικέρ (μαστίχα ή κονιάκ)
Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το ζαχαρούχο γάλα, τη μαργαρίνη, τη σοκολάτα και το κακάο. Αφού λιώσουν καλά, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο το μείγμα να γίνει χλιαρό.
Σπάμε μέσα στο μείγμα σοκολάτας τα μπισκότα με το χέρι, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ραντίζουμε το μείγμα με λίγο κονιάκ ( ή λικέρ ). Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήσουμε το μείγμα να κρυώσει καλά και στην συνέχεια πλάθουμε με βρεγμένα χέρια μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από τριμμένο αμύγδαλο (φιστίκι ή μπισκότο ή τρούφα ή ότι άλλο μας αρέσει και θεωρούμε ότι ταιριάζει .
Τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
Tags: γάλα, κακάο, κονιάκ, μαργαρίνη, μπισκότο, σοκολάτα, φιστίκι Αιγίνης
Trackback από την ιστοσελίδα σας.