Φτιάχνουμε σπιτική τυρόπιτα χωρίς φύλλο. Γρήγορα, εύκολα και με πολύ ωραία γεύση.
Υλικά:
2 κεσεδάκια γιαούρτι (πλένουμε τα κεσεδάκια και τα χρησιμοποιούμε ως μεζούρα για τα υπόλοιπα υλικά)
1 κεσεδάκι βούτυρο (εκτός ψυγείου) και λίγο ακόμα για να βουτυρώσουμε το πυρέξ
1 κεσεδάκι χοντροτριμμένη γραβιέρα
1 κεσεδάκι χοντροτριμμένο γκούντα
1 κεσεδάκι χοντροτριμμένο ένταμ
½ – 1 κεσεδάκι γαλοπούλα κομμένη σε κομμάτια
3 – 4 αυγά
1 κούπα του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με ένα κουταλάκι baking powder)
τριμμένη φρυγανιά για να καλύψουμε τον πάτο του πυρέξ
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ και το καλύπτουμε με ένα παχύ στρώμα τριμμένης φρυγανιάς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και τα προσθέτουμε στο πυρέξ .
Προσθέτουμε φρεσκοτρυμμένο πιπέρι και ψήνουμε την πίτα μας για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς
TIPS:
Αν δεν μας αρέσουν τα κίτρινα τυριά μπορούμε να βάλουμε 1 κεσεδάκι τριμμένη φέτα και 1 κεσεδάκι τριμμένο ανθότυρο ή γενικά ότι τυριά έχουμε στο ψυγείο μας.
Αν δεν χρησιμοποιήσουμε κανένα αλμυρό τυρί, προσθέτουμε εκτός από το πιπέρι και λίγο αλάτι για να είναι νόστιμη η πίτα μας.
Tags: αλεύρι, αυγό, βούτυρο, γαλοπούλα, γιαούρτι, γκούντα, γραβιέρα, ένταμ, φρυγανιά
Trackback από την ιστοσελίδα σας.