Στην παρακάτω σπιτική συνταγή, φτιάχνουμε έναν υπέροχο κορμό σοκολάτας με κάστανα. Συνδυάζουμε την σοκολάτα με τα κάστανα και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό.
Υλικά:
600 γρ. βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα ( αυτό σημαίνει περίπου 1200 γρ. κάστανα ωμά)
150 γρ. βούτυρο ( σε θερμοκρασία δωματίου )
150 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. ζάχαρη άχνη ( ή και περισσότερο , εξαρτάται από το πόσο γλυκό το θέλετε )
50 γρ τριμμένο φουντούκι ( όχι πούδρα , να φαίνεται )
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα κάστανα να μαλακώσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε. (Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα καθαρισμένα κάστανα που χρειάζονται απλά βράσιμο).
2. Βάζουμε τα κάστανα μαζί με τη μισή ζάχαρη σε μπλέντερ και τα κάνουμε πουρέ, προσθέτουμε και το τριμμένο φουντούκι .
3. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
4. Αφήνουμε την σοκολάτα να κρυώσει και στην συνέχεια ανακατεύουμε με το βούτυρο και την υπόλοιπη ζάχαρη.
5. Ανακατεύουμε καλά τα δύο μείγματα, μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα και δοκιμάζουμε αν μας αρέσει γεύση και αναλόγως προσθέτουμε ή όχι επιπλέον ζάχαρη άχνη.
6. Αδειάζουμε το μείγμα σε στενόμακρη φόρμα ή στο κέντρο μιας λαδόκολλας. Το τυλίγουμε, πλάθοντάς το ταυτόχρονα να πάρει σχήμα κορμού, στην συνέχεια το βάζουμε όπως είναι στο ψυγείο για μία περίπου ώρα να σφίξει.
7.Τον βγάζουμε από το ψυγείο και με ένα πιρούνι του κάνουμε κάθετες γραμμές για να μοιάζει με κορμό. Μετά το γαρνίρουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη και ότι άλλο θέλουμε: κερασάκια, σαντιγί, παγωτό, κρέμα . . .
Tags: βούτυρο, ζάχαρη άχνη, κάστανο, κουβερτούρα, φουντούκι
Trackback από την ιστοσελίδα σας.