Φτιάχνουμε νόστιμο κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο. Εύκολή σπιτική συνταγή, γρήγορα και νόστιμα.
Υλικά:
• 1 κοτόπουλο
• 6 πατάτες
• 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
• 1 ποτήρι του κρασιού νερό
• 3-4 σκελίδες σκόρδο
• αλάτι
• πιπέρι
• 2-3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
• 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
• χυμό απο 2 λεμόνια (ή από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι)
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κοτόπουλο, το καθαρίζουμε καλά και αφαιρούμε τα εντόσθια (αν περιέχει).
Το αλατοπιπερώνουμε καλά μέσα κι έξω και το βάζουμε στο ταψί.
Κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε γύρω γύρω από το κοτόπουλο και κόβουμε διάσπαρτα τις σκελίδες σκόρδου.
Στο μπλέντερ ή σε ένα σέικερ βάζουμε το λάδι, λίγο αλάτι και πιπέρι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το νερό και το χυμό του λεμονιού. Xτυπάμε λίγο ώστε να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας και περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες.
Ψήνουμε περίπου για 1,5 ώρα στους 180-200 βαθμούς και αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά στην μία γωνία του ταψιού λίγο νερό για να μην είναι στεγνές οι πατάτες.
TIPS:
• Μπορούμε αν θέλουμε, να γυρίσουμε το κοτόπουλο ώστε να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές.
• Αντί για τις σκελίδες σκόρδου μπορούμε να προσθέσουμε έναν κύβο σκόρδου μαζί με το λάδι και και να το χτυπήσουμε με τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ.
• Αν θέλουμε μπορούμε να πλύνουμε με το σφουγγάρι τις πατάτες μας και να τις χρησιμοποιήσουμε με την φλούδα.
Tags: ελαιόλαδο, κοτόπουλο, κρασί, λεμόνι, μουστάρδα, πατάτα, ρίγανη, σκόρδο
Trackback από την ιστοσελίδα σας.