
Η αγαπημένη μας σπιτική τυρόπιτα με κίτρινα τυριά
Υλικά:
• 8 έτοιμα ή σπιτικά χωριάτικα φύλλα
• 300 γρ. κασέρι τριμμένο
• 300 γρ. γκούντα τριμμένο
• 300 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
• 300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
• 1 γιαούρτι
• 1 – 2 αυγά
• 2 φέτες ψιλοκομμένη γαλοπούλα
• 2 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν
• Πιπέρι
• Βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση:
1.Σε ένα μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση, ανακατεύετε τα τυριά με το γιαούρτι, τα αυγά χτυπημένα και το ζαμπόν και την γαλοπούλα.
2.Απλώνετε σε επίπεδη επιφάνεια 4 φύλλα, αλείφετε με βούτυρο το μισό από κάθε φύλλο και το διπλώνετε στη μέση.
3.Αλείφετε και το εξωτερικό μέρος που βρίσκετε από πάνω.
4.Αλείφετε ένα πυρέξ με το βούτυρο και βάζετε ένα φύλλο το οποίο αλείφετε και αυτό με βούτυρο.
5.Απλώνετε δύο διπλωμένα φύλλα και ακολούθως ένα απλωμένο που το αλείφετε και αυτό με το βούτυρο.
6.Απλώνετε τη γέμιση και γυρίζετε τα κάτω φύλλα να σκεπάζουν τη γέμιση.
7.Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα φύλλα.
8.Ένα ολόκληρο, δύο διπλωμένα, ένα ολόκληρο.
9.Γυρίζετε τα φύλλα προς το κάτω μέρος του πυρέξ.
10.Αλείφετε όλη την επιφάνεια με το βούτυρο και τη χαράζετε.
11.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά
Tags: αυγό, βούτυρο, γαλοπούλα, γιαούρτι, γκούντα, ζαμπόν, κασέρι, μοτσαρέλα, ρεγκάτο, τυρί
Trackback από την ιστοσελίδα σας.