Την σπιτική συνταγή για λικέρ ρόδι οι γιαγιάδες μας την εκτελούσαν με τα καλύτερα ρόδια της χρονιάς στα τέλη του Οκτωβρη ώστε να είναι έτοιμο το λικέρ για κέρασμα τα Χριστούγεννα. Είναι πολύ εύκολη, αλλά προϋποθέτει ότι θα κάνουμε υπομονή περίπου ένα μήνα για να απολαύσουμε το λικέρ μας.
Υλικά:
6 ρόδια καθαρισμένα
1 λίτρο κονιάκ
1 ξύλο κανέλας
ζάχαρη τόσες κούπες , όσες είναι και τα ρόδια
2-3 γαρύφαλλα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα ρόδια και σε γυάλινο μπουκάλι που κλείνει αεροστεγώς ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί.
Τοποθετούμε το μπουκάλι σε σημείο που το βλέπει ο ήλιος για 30-40 μέρες (κουνάμε κάθε 2 μέρες το μπουκάλι για να βοηθήσουμε την ζάχαρη να λιώσει).
Αφού λιώσει η ζάχαρη , σουρώνουμε το λικέρ με τούλι όσες φορές χρειαστεί ώστε να βγει καθαρό το λικέρ.
Tags: γαρύφαλλο, κανέλα ζάχαρη, κονιάκ, ρόδι
Trackback από την ιστοσελίδα σας.