Σπιτικές Συνταγές | γρήγοες, εύκολες και νόστιμες
Σπιτικές Συνταγές | γρήγορες, εύκολες και νόστιμες

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Μπακαλίαρος σκορδαλιά

Σπιτική συνταγή για παραδοσιακό Μπακαλιάρο σκορδαλιά.

Μπακαλιάρος
Υλικά:
1000 με 1200 γρ μπακαλιάρο
αλεύρι
νερό

Εκτέλεση:
Τεμαχίζουμε τον μπακαλιάρο, τον πλένουμε και τον βάζουμε για 24 ώρες στο νερό αλλάζοντας ανα τακτά χρονικά διαστήματα το νερό για να ξαρμυρίσει.
Καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο από τις πέτσες του και τα πτερυγια του και αν θέλουμε του αφαιρούμε και το κόκκαλο.
Φτιάχνουμε το κουρκούτι με το αλευρι και το νερό, προσαρμόζουμε τις αναλογίες ώστε να έχουμε έναν πηχτό χυλό, όχι πολύ νερουλό.
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε αρκετό ελαιόλαδο,το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί αρκετά, όχι να κάψει.
Ρίχνουμε κομμάτια μπακαλιάρο μέσα στον χυλό και με ένα κουτάλι τα βάζουμε με προσοχή στο τηγάνι.
Με δυο πιρούνια γυρνάμε τον μπακαλιάρο ώστε να ροδίσει από τις δυο μεριες και τα βάζουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας, ωστέ να απορροφηθεί το λάδι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ώσπου να τελειώσει ο μπακαλιάρος μας.
Τοποθετούμε τα κομμάτια σε μια πιατέλα και σερβίρουμε τον μπακαλιάρο μας ζεστό.

Σκορδαλιά (με ψωμί)
Υλικά:
1 κιλό ψωμί
5-6 σκελίδες σκόρδο (ίσως και περισσότερο, ανάλογα με το πόσο πικάντικη την θέλουμε)
Ξύδι
Λάδι (περίπου ένα φλιτζάνι)

Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε καλά το ψωμί, αφαιρούμε την κόρα και το στύβουμε καλά να φύγουν τα νερά.
Βάζουμε στο multi το ψωμί, το σκόρδο, 4-5 κουταλιές της σούπας ξύδι και χτυπάμε καλά, να λιώσουν.
Προσθέτουμε το λάδι αλλά σταδιακά, χτυπώντας συνέχεια.
Η σκορδαλιά μας είναι έτοιμη όταν έχει γίνει λεία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες της συνταγής στη σελίδα μας στο Facebook

Tags: , , , , ,

Trackback από την ιστοσελίδα σας.

Αρχείο συνταγών

Σπιτικές Συνταγές | γρήγορες, εύκολες και νόστιμες
γρήγορες, εύκολες και νόστιμες συνταγές μαγειρικής
Σπιτικές Συνταγές | Facebook Σπιτικές Συνταγές | Feeds