Σπιτικές Συνταγές | γρήγοες, εύκολες και νόστιμες
Σπιτικές Συνταγές | γρήγορες, εύκολες και νόστιμες

Χταπόδι γιουβέτσι

Χταπόδι κοκκινιστό στο φούρνο με πατάτες

Το χταπόδι το γνωρίζουμε σαν ένα απίστευτό θαλασσινό μεζέ που συντροφεύει το ουζάκι μας. Ας τολμήσουμε να προχωρήσουμε ενα βήμα παραπάνω και ας δούμε πως απογειώνεται γευστικά με την παρακάτω συνταγή, σαν γιουβέτσι.

Υλικά:
1 μέτριο χταπόδι
ξύδι ( αν δεν βάλουμε ξύδι θα το σβήσουμε με λίγο κρασί )
λάδι
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα ή λίγο μπαχάρι
1,5 με 2 λίτρα νερό
1 κουτί χυμό ντομάτας ή 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
λίγο πελτέ με την μύτη του κουταλιού
500 γρ κριθαράκι χοντρό

Εκτέλεση:
Κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο ξύδι σε χαμηλή φωτιά να φύγουν τα υγρά.
Μετά ρίχνουμε τη δάφνη,την πάπρικα ή το μπαχάρι, το τριμμένο κρεμμύδι, το λάδι και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας,το πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι, τα αφήνουμε να βράσουν για 20′ και μετά προσθέτουμε το νερό. Εφόσον βράσει το χταπόδι και έχοντας προσέξει να υπάρχει αρκετό υγρό στην κατσαρόλα βγάζουμε το χταπόδι και μεταφέρουμε την σάλτσα από την κατσαρόλα σε ταψί.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε από 25΄ έως 35΄ (ανάλογα με τον φούρνο και με το πόσο βρασμένο θέλουμε το κριθαράκι μας .Δεν ξεχνάμε τα πρώτα 15 λεπτά να ανοίγουμε το φούρνο και να ανακατεύουμε το κριθαράκι για να μην κολλήσει στο ταψί.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο βάζουμε και το χταπόδι στο ταψί!

Tags: , , , , , , ,

Trackback από την ιστοσελίδα σας.

Αρχείο συνταγών

Σπιτικές Συνταγές | γρήγορες, εύκολες και νόστιμες
γρήγορες, εύκολες και νόστιμες συνταγές μαγειρικής
Σπιτικές Συνταγές | Facebook Σπιτικές Συνταγές | Feeds