Αυτήν την εποχή είναι εύκολο να βρούμε μούστο και ακολουθώντας την παρακάτω σπιτική συνταγή μπορούμε να φτιάξουμε γευστικά μουστοκούλουρα.
Υλικά:
• 2 ποτήρια λάδι
• 3 ποτήρια μούστο
• 3 ποτήρια ζάχαρη
• 3 κουταλιές της σούπας σόδα
• 1 ποτήρι κονιάκ
• ½ κουταλάκι κανέλλα
• ½ κουταλάκι γαρύφαλλο
• αλεύρι όσο πάρει ( κοσκινισμένο )
Εκτέλεση:
Χτυπάμε μαζί το λάδι , τον μούστο και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το κονιάκ , κρατώντας λίγο στο ποτήρι και διαλύουμε την σόδα και την προσθέτουμε.
Χτυπάμε το μείγμα αρκετά! Προσθέτουμε την κανέλλα και το γαρύφαλλο.
Προσθέτουμε αλεύρι και ζυμώνουμε έως ότου έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε τα κουλούρια ( σε ότι σχήμα μας αρέσει ) και τα τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί ή σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνονται σε μέτριο φούρνο για 20- 30 λεπτά.
Tags: αλεύρι, γαρύφαλλο, ελαιόλαδο, ζάχαρη, κανέλα, κονιάκ, μούστος, σόδα
Trackback από την ιστοσελίδα σας.






