Έχετε δοκιμάσει φιστίκι Αιγίνης με σοκολάτα σε μωσαϊκό; Η παρακάτω σπιτική συνταγή τα συνδυάζει και τα δύο και μας δίνει έναν υπέροχο κορμό σοκολάτας με φιστίκι.
Υλικά:
200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 ζαχαρούχο γάλα
100 γραμμ. μαργαρίνη
4 κ. σ. κακάο
1 φλ. τσαγιού φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο (να φαίνεται όταν το κόβουμε, να μην είναι πούδρα)
1 πακέτο (225 γραμμ.) μπισκότα βουτύρου
Λίγο κονιάκ
Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το ζαχαρούχο γάλα, τη μαργαρίνη, τη σοκολάτα και το κακάο. Αφού λιώσουν καλά, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο το μείγμα να γίνει χλιαρό.
Σπάμε μέσα στο μείγμα σοκολάτας τα μπισκότα με το χέρι, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ραντίζουμε το μείγμα με λίγο κονιάκ ( ή λικέρ ). Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τυλίγουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και το παγώνουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 2 ώρες, να σφίξει ( Ή αν θέλουμε το βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα ).
Tags: γάλα, κακάο, κονιάκ, κουβερούρα, μαργαρίνη, μπισκότο, σοκολάτα, φιστίκι Αιγίνης
Trackback από την ιστοσελίδα σας.