Σπιτικές Συνταγές | γρήγοες, εύκολες και νόστιμες
Σπιτικές Συνταγές | γρήγορες, εύκολες και νόστιμες

Νηστίσιμα Μπουρίτος

Νηστίσιμα Μπουρίτος

Μία όχι και τόσο συνηθισμένη νηστίσιμη συνταγή για σπιτικά νηστίσιμα μπουρίτος από την φίλη μας την Τάνια.

Υλικά:
Για το μείγμα:
400 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
1/3 κούπα ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια νερό

Για τη γέμιση:
300 γρ μανιτάρια
1 μεγάλη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κρεμμύδι
300 μλ τοματοχυμό
250 γρ ρυζι
120 γρ χούμους
αλάτι, πιπέρι, βασιλικό, ρίγανη

Στα νηστίσιμα Μπουρίτος δεν χρησιμοποιούμε την τυπική τορτίγια, αλλά αντίθετα φτιάχνουμε μόνοι μας το μείγμα, όπως πάνω κάτω φτιάχνουμε το μέιγμα για τις κρέπες.

Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε το μείγμα ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και το λάδι.
Προσθέτουμε και το χλιαρό προς το ζεστό νερό σιγά σιγά και ανακατεύουμε δυνατά ώστε να μην σβολιάσει. Εφόσον έχουμε έτοιμη το μείγμα μας, μπορούμε να φτιάξουμε τις βάσεις (κρέπες) για τα μπουρίτο μας.
Αλείφουμε το τηγάνι μας με λίγο λάδι και προσθέτουμε μείγμα, τόσο ώστε η βάση (κρέπα) μας να βγει λίγο πιο χοντρή από το κανονικό. Σε θερμοκρασία περίπου 160 βαθμούς, θα μας πάρει 3 με 4 λεπτά η κάθε κρέπα (και από τις δύο πλευρές).

Για τη γέμιση μας, ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Τα τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι και το σκόρδο στο τηγάνι για περίπου 10 λεπτά. Βράζουμε ξεχωριστά το ρύζι και το βγάζουμε από τη φωτιά λίγο πριν βράσει κανονικά. Προσθέτουμε και το ρύζι στο τηγάνι και συνεχίζουμε να το τσιγαρίζουμε για ακόμα ένα λεπτό. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό και τα μπαχαρικά μας, χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε.
Η γέμιση μας μετά από 4 με 5 λεπτά, θα πήξει και τότε είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Ανοίγουμε την κρέπα μας και την αλείφουμε με 20 γρ χούμους. Προσθέτουμε το 1/6 της γέμισης από την πλευρά που έχουμε αποφασίσει να ξεκινήσουμε το δίπλωμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ – αν βάλετε πολλή γέμιση, το πιθανότερο να μην μπορέσετε να τυλίξετε το μπουρίτο. Αφού το γεμίσουμε, τότε με τα δύο χέρια φερνουμε τις δυο εσοχές προς τα μέσα και τυλίγουμε ώστε να κλείσει το μπουρίτο μας. Το κόβουμε στη μέση και το σερβίρουμε.

Όπως πάντα, μπορείτε να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη και να προσθέσετε υλικά της αρεσκείας σας, όπως λάχανο, μαρούλι, καρότο, ταραμοσαλάτα αντί για χούμους, κλπ.

Καλή σας όρεξη!

Ευχαριστούμε πολύ την Τάνια για τη συνταγή της.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Trackback από την ιστοσελίδα σας.

Αρχείο συνταγών

Σπιτικές Συνταγές | γρήγορες, εύκολες και νόστιμες
γρήγορες, εύκολες και νόστιμες συνταγές μαγειρικής
Σπιτικές Συνταγές | Facebook Σπιτικές Συνταγές | Feeds