Σπιτικές Συνταγές | γρήγοες, εύκολες και νόστιμες
Σπιτικές Συνταγές | γρήγορες, εύκολες και νόστιμες

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα παραδοσιακό σπιτικό γλυκό. Η συνταγή του ειναι εύκολη στην εκτέλεση ενώ χαρακτηριστικό της είναι το 1-2-3-4 που μας δείχνει και την ποσότητα των βασικών υλικών που θα χρησιμοποιησουμε (στην δικιά μας συνταγή, σε ποτήρια νερού).

Υλικά:
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι (1 ποτήρι χοντρό και 1 ποτήρι ψιλό ή 2 χοντρό )
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
φλούδες λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
1 κ.γ. κανέλα σκόνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
• Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τις φλούδες λεμονιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
• Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε πολύ καλά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά
και να σκουρύνει. (Προσοχή: αν δεν έχουμε χαμηλή φωτιά μπορεί να μας καεί το σιμιγδάλι).
• Ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
(Με προσοχή γατί κοχλάζει, πιτσιλάει και καίει πολύ !!!)
• Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και από την κουτάλα!
• Αποσύρουμε τότε την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και πάνω από την πετσέτα τοποθετούμε το καπάκι της κατσαρόλας.
• Αφήνουμε 15 με 20 λεπτά σκεπασμένη έτσι την κατσαρόλα και μετά αδειάζουμε τον χαλβά σε φόρμα, αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα.
• Στολίζουμε αν θέλουμε με κανέλα, ή κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα .
*Μπορούμε λίγο πριν προσθέσουμε το σιρόπι να προσθέσουμε αμύγδαλα ή κουκουνάρια ή σταφίδες

Tags: , , , ,

Trackback από την ιστοσελίδα σας.

Αρχείο συνταγών

Σπιτικές Συνταγές | γρήγορες, εύκολες και νόστιμες
γρήγορες, εύκολες και νόστιμες συνταγές μαγειρικής
Σπιτικές Συνταγές | Facebook Σπιτικές Συνταγές | Feeds