Σπιτικές Συνταγές | γρήγοες, εύκολες και νόστιμες
Σπιτικές Συνταγές | γρήγορες, εύκολες και νόστιμες

Πανακότα

Πανακότα

Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα σπιτική πανακότα. Ακολουθήστε την συνταγή και… απολαύστε !!!

Υλικά:
500 ml γάλα
7 φύλλα ζελατίνης
500 ml κρέμα γάλακτος
125 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε σε ένα μπολ με κρύο νερό τις ζελατίνες και τις βάζουμε στο ψυγείο να μουλιάσουν έως ότου τις χρειαστούμε.
Τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες και τη ζάχαρη μέσα σε μία κατσαρόλα και έχοντας το μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε πού και πού με ξύλινη κουτάλα έως ότου αρχίσει να κοχλάζει το μείγμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφού στύψουμε καλά τις ζελατίνες τις προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά, να διαλυθούν εντελώς οι ζελατίνες.
Ρίχνουμε μέσα σε στενόμακρη φόρμα ή σε φορμάκια το σιρόπι που προτιμάτε και στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα της πανακότα. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει (5–6 ώρες).

Τips:
• Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις βανίλιες με 3–4 γρ. κόκκων μαστίχας κοπανισμένους, οπότε θα έχουμε πανακότα με γεύση μαστίχα.
• Αν νομίζουμε ότι δεν έλιωσαν καλά τα φύλλα ζελατίνης, τότε μπορούμε πριν τοποθετήσουμε το μείγμα στην φόρμα, να το σουρώσουμε ή ακόμα, για πιο λείο αποτέλεσμα, ομογενοποιούμε (αφού προσθέσουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατέψουμε λίγο να λιώσουν) με το ραβδομπλέντερ.
• Αν θέλουμε πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, βάζουμε 600 ml γάλα και 400 κρέμα γάλακτος.
• Αν θέλουμε αντί για σιρόπι το σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού.

Tags: , , , ,

Trackback από την ιστοσελίδα σας.

Αρχείο συνταγών

Σπιτικές Συνταγές | γρήγορες, εύκολες και νόστιμες
γρήγορες, εύκολες και νόστιμες συνταγές μαγειρικής
Σπιτικές Συνταγές | Facebook Σπιτικές Συνταγές | Feeds