Σπιτικές Συνταγές | γρήγοες, εύκολες και νόστιμες
Σπιτικές Συνταγές | γρήγορες, εύκολες και νόστιμες

Σαλάτα του Καίσαρα

Σαλάτα του Καίσαρα

Σαλάτα του Καίσαρα, με μαρούλι, παρμεζάνα, σκόρδο, ελαιόλαδο και αντζούγιες

Υλικά:
• 1 ματσάκι ρόκα
• 1 μαρούλι
• 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωριάτικο
• 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
• 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
• 4 φιλετάκια αντζούγιας
• 1 κουταλιά του γλυκού πικάντικη μουστάρδα
• 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
• 1 ½ κουταλιά της σούπας γούστερ σος ( πωλείται έτοιμη στα σούπερ μάρκετ )
• 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
• ελαιόλαδο
• 5 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
• Φλούδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Πλένετε και στραγγίζετε το μαρούλι και την ρόκα και τα κόβετε με τα χέρια σε μικρά κομμάτια.

Κρουτόν : Κόβετε το ψωμί σε μικρούς κύβους και το βάζετε σε ένα ταψί.
Ραντίζετε τα κομμάτια του ψωμιού με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτετε την 1 σκελίδα σκόρδο και ανακατεύετε και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Αν βαριέστε την διαδικασία μπορείτε να βάλετε έτοιμα κρουτόν και την σκελίδα σκόρδου να την βάλετε τριμμένη και πάλι αλλά στο ντρέσινγκ.

Ντρέσινγκ : Στραγγίζετε τις αντζούγιες και τις ψιλοκόβετε. Τις βάζετε σε ένα μπολ μαζί με την μαγιονέζα, την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, την παρμεζάνα, την γούστερ σος και το γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά.

Περιχύνετε το μαρούλι αφού πρώτα έχετε προσθέσει τα κρουτόν.
Σερβίρετε με τις φλούδες παρμεζάνας.

Tags: , , , ,

Trackback από την ιστοσελίδα σας.

Αρχείο συνταγών

Σπιτικές Συνταγές | γρήγορες, εύκολες και νόστιμες
γρήγορες, εύκολες και νόστιμες συνταγές μαγειρικής
Σπιτικές Συνταγές | Facebook Σπιτικές Συνταγές | Feeds